Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners” σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  προκηρύσσουν τον Αγώνα Βουνού Ξάνθης «3ο Godzilla Xanthi Trail» 30χλμ. και τους παράλληλους αγώνες 14χλμ. και 7χλμ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 1. Επωνυμία: Αγώνας Βουνού Ξάνθης «Godzilla Xanthi Trail».
 2. Ημερομηνία: Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
 3. Μήκος της διαδρομής: 30 χιλιόμετρα – 14 χιλιόμετρα – 7 χιλιόμετρα.
 4. Τόπος Διεξαγωγής: Ξάνθη
 5. Ώρα έναρξης:
 • 09:00 Αγώνας 30χλμ
 • 09:25 Αγώνας 7χλμ
 • 09:45 Αγώνας 14χλμ
 1. Εκκίνηση και Τερματισμός: Τοποθεσία Θηλιά.
 1. Διαδρομή:
 • Αγώνας 30χλμ.: θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Τα 28χλμ είναι μονοπάτια, και 2χλμ δασικός δρόμος-καλντερίμι με θετική υψομετρική διαφορά 1850μ. Είναι μία απαιτητική διαδρομή μεγάλης δυσκολίας με αρκετά τεχνικά κομμάτια. Απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και με ανάλογη εμπειρία ορεινών αγώνων.
 • Αγώνας 14χλμ.: θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Τα 12χλμ είναι μονοπάτια και τα υπόλοιπα 2χλμ δασικοί δρόμοι με θετική υψομετρική διαφορά 600μ. Η διαδρομή είναι εύκολη-μέτριας δυσκολίας.
 • Αγώνας 7χλμ.:  θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Τα 6χλμ είναι δασικοί δρόμοι και 1χλμ μονοπάτια με θετική υψομετρική διαφορά 200μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή στο ορεινό τερέν. Είναι μία εύκολη διαδρομή και έχει στόχο να φέρει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την φύση.

 

 1. Απονομές: Οι απονομές για τον αγώνα των 7 χλμ θα γίνουν στις 11:00. Οι απονομές για τους αγώνες των 30χλμ και των 14χλμ θα γίνουν στις 14:30.
 2. Δικαίωμα συμμετοχής:
 • Αγώνας 30χλμ.: Επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.
 • Αγώνας 14χλμ.: Επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος ηλικίας.
 • Αγώνας 7χλμ.: Επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 2012.

 

 1. Διακρίσεις, Έπαθλα:
 • Αγώνας 30χλμ.:Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
– Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.
– Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης των ανδρών και των γυναικών δεν θα συμμετέχουν στις απονομές των ηλικιακών κατηγοριών.

 • Αγώνας 14χλμ.: Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
– Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.
– Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης των ανδρών και των γυναικών δεν θα συμμετέχουν στις απονομές των ηλικιακών κατηγοριών.

 

Ηλικιακές κατηγορίες των αγώνων 30χλμ και 14χλμ
Κατηγορίες ανδρών Κατηγορίες Γυναικών
<=29 <=29
30-39 30-39
40-49 40-49
50-59 50+
60+  

 

 • Αγώνας 7χλμ.: Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
– Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν Μετάλλια.
– Θα υπάρξει κατηγορία κάτω των 18 ετών στην οποία θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τρεις πρώτες αθλήτριες.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.
– Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης των ανδρών και των γυναικών δεν θα συμμετέχουν στις απονομές των ηλικιακών κατηγοριών.

Βράβευση πολυπληθέστερης ομάδας.
Θα υπάρξει βράβευση της πολυπληθέστερης συμμετοχής εκ μέρους των Συλλόγων-Ομάδων δρομέων. Τα αποτελέσματα αφορούν συνολικά τους αγώνες 30χλμ, 14χλμ και 7χλμ.

 1. Εγγραφές: Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου του αγώνα στη διεύθυνση godzillaxanthitrail.gr και λήγουν την Τρίτη 7 Μαΐου 2024. Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό τους και τα δώρα που αντιστοιχούν στο αγώνισμα που συμμετέχουν και το ονοματεπώνυμό τους θα αναγράφεται κάτω από τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους.
  Μετά τη λήξη της προθεσμίας των εγγραφών, θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός επιπλέον συμμετοχών, μέχρι εξαντλήσεώς τους, μόνο με ηλεκτρονική εγγραφή και άμεση πληρωμή του αντιτίμου, χωρίς παροχή των δώρων και χωρίς αναγραφή του ονοματεπωνύμου στον προσωπικό αριθμό συμμετοχής.
  Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.
 1. Αντίτιμο Συμμετοχής:
  ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΚΕΤΟ
Αγώνας 30χλμ. 20€ 30€
Αγώνας 14χλμ. 15€ 20€
Αγώνας 7χλμ. 15€

 

Αγώνας  30χλμ 1. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή
2. Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο
3. Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
4. Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών και μικρογεύματα.
5. Αναμνηστικό τεχνικό, ελαφρύ, διαπνεόμενο αντιανεμικό (ΜΟΝΟ στο πλήρες πακέτο)
Αγώνας  14χλμ. 1. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή
2. Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο
3. Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
4. Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών και μικρογεύματα.
5. Αναμνηστική αθλητική πετσέτα (ΜΟΝΟ στο πλήρες πακέτο)
Αγώνας 7χλμ. 1. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή
2. Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο
3. Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
4. Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών και μικρογεύματα.
5. Αναμνηστικό τεχνικό T-shirt (ΜΟΝΟ στο πλήρες πακέτο)

  

 1. Τρόποι πληρωμής: Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής μπορεί να γίνει με τους παρακάτω δύο τρόπους:
 • Από το διαδίκτυο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας μέσω συστήματος πληρωμών της Τράπεζας Πειραιώς.
 • Από το διαδίκτυο μέσω του συστήματος πληρωμών PayPal.
 1. Υγειονομική κάλυψη: Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια φορέων υγείας, εθελοντές ιατρούς και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης, καθ’ όλη τη διάρκεια και τη διαδρομή του αγώνα.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή–τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 1. Περισυλλογή Δρομέων:

Εθελοντής της διοργάνωσης θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να υποστηρίζει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δε χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας μέχρι αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους επιστρέψει στον τερματισμό.

 1. Σταθμοί υποστήριξης-τροφοδοσίας:

Αγώνας 30χλμ.: Θα υπάρχουν έξι σταθμοί τροφοδοσίας καθώς και στον τερματισμό.
Αγώνας 14χλμ.: Θα υπάρχουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας καθώς και στον τερματισμό.
Αγώνας 7χλμ.: Θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας καθώς και στον τερματισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων και σκουπιδιών στο περιβάλλον. Σε περίπτωση που αυτό πέσει στην αντίληψη των διοργανωτών, ο αθλητής ακυρώνεται άμεσα.

 1. Σήμανση Διαδρομής: Η σήμανση της διαδρομής θα γίνει με πινακίδια, χρωματισμούς στο έδαφος-δέντρα και ταινίες σηματοδότησης. Σε καίρια σημεία της διαδρομής, και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές.
 1. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα:
 • Αγώνας 30χλμ.: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν περάσει σε 4 ώρες από το σημείο καταγραφής στο 17χλμ (Ι.Μ. Παναγίας Καλαμούς) και να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 7,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης.
 • Αγώνας 14χλμ.: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 3,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης.
 • Αγώνας 7χλμ.: Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο.
 1. Υποχρεωτικός εξοπλισμός-σακίδια: Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Η μεταφορά σακιδίων υδροδοσίας ή σακιδίων πλάτης ή μέσης γενικότερα επιτρέπεται. Η χρήση μπατόν επιτρέπεται. Η εγκατάλειψη σακιδίου κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία κεντρικών σταθμών γίνεται με ευθύνη του αθλητή.
 1. Εξωτερική βοήθεια: Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, από οποιονδήποτε. Εάν γίνει αντιληπτή τέτοια ενέργεια ο αθλητής στον οποίο προσφέρθηκε η βοήθεια ακυρώνεται αυτομάτως. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.
 1. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρία χρονομέτρησης. Στο 17ο χιλιόμετρο (για τον αγώνα 30χλμ) θα υπάρξει τάπητας χρονομέτρησης με ενδιάμεση καταγραφή περάσματος των δρομέων από αυτόν. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό  συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.
  Προσοχή: Ο χρόνος σας δε θα καταχωρηθεί και δε θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.
 1. Σημεία ελέγχου: Τα Σημεία Ελέγχου της διαδρομής  είναι όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής ώστε να καταγράφονται από τους κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει με την άφιξή του στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του.
  Όποιος αθλητής δεν περάσει από όλους τους σταθμούς Ελέγχου θεωρείται άκυρος.
  Όποιος αθλητής παρατηρηθεί να κινείται εκτός της σημασμένης διαδρομής καταγράφεται και ακυρώνεται.
 1. Παραλαβή φακέλου συμμετοχής: Για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς το Σάββατο, 18-05-2024 από τις 10:00 έως 16:00 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου και την Κυριακή, 19-05-2024 από τις 07:30 στο χώρο εκκίνησης του αγώνα στη τοποθεσία Θηλιά.
 1. Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων: Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.
 1. Όροι συμμετοχής
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης με απόφαση της Πολιτείας, θα πραγματοποιηθεί επιστροφή του ποσού της εγγραφής κάθε δρομέα σε διάστημα 60 ημερών από την απόφαση ακύρωσης.
 • Σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών ή άλλου γεγονότος η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει το δικαίωμα να αναβάλει την εκκίνηση ή να ακυρώσει τον αγώνα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και η συνδρομή συμμετοχής στον αγώνα δεν επιστρέφεται στους εγγεγραμμένους δρομείς.
 • Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση του Godzilla Xanthi Trail 30χλμ και στους παράλληλους αγώνες γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζημιές ή βλάβη στην υγεία τους.
 • Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ελεύθερη βούληση.
 • Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.
 • Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνον από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του.
 • Ο Α.Σ. Δρομέων Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους βλάβη που μπορεί να υποστεί συμμετέχων στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.
 • Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός και απαγορεύεται να μεταβιβαστεί και να χρησιμοποιηθεί από άλλον δρομέα.
 • Τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνονται κατά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής από τους συμμετέχοντες είναι ορθά.
 • Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά στοιχεία μπορούν αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς που αφορούν τη διεκπεραίωση του αγώνα όπως της χρονομέτρησης, της σύνταξης καταλόγου αποτελεσμάτων και της δημοσίευσης αυτών στο διαδίκτυο.
 • Οι δρομείς που συμμετέχουν στους αγώνες συναινούν στη χρήση της εικόνας τους που λαμβάνεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς δημοσιότητας και μελλοντικής προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.
 • Για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής απαιτείται επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης).
 • Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης άρθρων της προκήρυξης στα πλαίσια της προσαρμογής αυτών με βάση νεότερες διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέχρι τη διεξαγωγή των αγώνων.
 1. Πληροφορίες: www.godzillaxanthitrail.gr
 1. Επικοινωνία:

email:info@godzillaxanthitrail.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Γκορόγιας Άκης 6934252929
Γράκης Αλέξανδρος 6971948825
Μιχαηλίδης Πολύβιος 6983893483 (οικονομικά Θέματα)

Η Οργανωτική επιτροπή του Αγώνα