Πληροφορίες αγώνα για τον Godzilla Xanthi Trail 7

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 7 χιλιόμετρα
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ξάνθη
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 09:25 π.μ.
ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Τοποθεσία Θηλιά
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος ηλικίας.
ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
15€ (Περιλαμβάνονται: Αριθμός συμμετοχής του αθλητή, Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο, Ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής, παροχή νερού, ισοτονικών ποτών και μικρογεύματα, Αναμνηστικό τεχνικό T-Shirt.)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ο αγώνας θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Τα 6χλμ είναι δασικοί δρόμοι και 1χλμ μονοπάτια με θετική υψομετρική διαφορά 200μ. απευθύνεται σε όλους και θεωρείται ιδανική για την εισαγωγή στο ορεινό τερέν. Είναι μία εύκολη διαδρομή και έχει στόχο να φέρει μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την φύση.
Η διαδρομή σε μορφή αρχείου GPX

Περιγραφή διαδρομής
Με την εκκίνηση από την περιοχή Θηλιά, οι δρομείς κατευθύνονται βόρεια και αμέσως μετά δεξιά συνεχίζοντας σε χωματόδρομο (Δοκιμαστήριο). Στη συνέχεια θα μπούνε σε μονοπάτι για μισό περίπου χιλιόμετρο το οποίο θα οδηγεί στον κεντρικό δρόμο της «Θηλιάς», όπου θα ακολουθήσουν  πορεία αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού. Στο 5,1χλμ θα υπάρχει Σταθμός υδροδότησης. Τέλος, στο  6ο χλμ. οι δρομείς θα περάσουν ξανά σε όμορφο δασωμένο μονοπάτι με τρεχούμενα νερά καθώς και βρύση με πόσιμο νερό, το οποίο οδηγεί ξανά στο Δοκιμαστήριο και από εκεί στον τερματισμό.

Υψομετρικό διάγραμμα διαδρομής
Υψομετρικό διάγραμμα διαδρομής

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
-Στους πρώτους νικητές-τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
-Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές-τριες θα απονεμηθούν Μετάλλια.
-Θα υπάρξει κατηγορία κάτω των 18 ετών (γεννημένοι το 2004 και άνω) στην οποία θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τρεις πρώτες αθλήτριες.
-Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
-Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης των ανδρών και των γυναικών δεν θα συμμετέχουν στις απονομές των ηλικιακών κατηγοριών.

 

ΠΕΡΙΣΥΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ
Εθελοντής της διοργάνωσης θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να υποστηρίζει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δε χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας μέχρι αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους επιστρέψει στον τερματισμό.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχει ένας (1) σταθμός τροφοδοσίας στο 5,1 χλμ. και στον τερματισμό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων και σκουπιδιών στο περιβάλλον. Σε περίπτωση που αυτό πέσει στην αντίληψη των διοργανωτών, ο αθλητής ακυρώνεται άμεσα.
ΠΑΡΟΧΕΣ
5,1 χλμ: Νερό
Τερματισμός: Νερό, Μπανάνα, Σάντουιτς, Καριόκα Παπαρασκευά

 

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η σήμανση της διαδρομής θα γίνει με ταμπελάκια, χρωματισμούς στο έδαφος-δέντρα και ταινίες σηματοδότησης. Σε καίρια σημεία της διαδρομής, και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ
Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΣΑΚΙΔΙΑ
Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Η μεταφορά σακιδίων υδροδοσίας ή σακιδίων πλάτης ή μέσης γενικότερα επιτρέπεται. Η χρήση μπατόν επιτρέπεται. Η εγκατάλειψη σακιδίου κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία κεντρικών σταθμών γίνεται με ευθύνη του αθλητή.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρία χρονομέτρησης. Oι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.
Προσοχή: Ο χρόνος σας δε θα καταχωρηθεί και δε θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, από οποιονδήποτε. Εάν γίνει αντιληπτή τέτοια ενέργεια ο αθλητής στον οποίο προσφέρθηκε η βοήθεια ακυρώνεται αυτομάτως. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς:
-το Σάββατο 18-05-2024 από τις 10:00 έως 19:00 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου.
-την Κυριακή 19-05-2024 από τις 07:30 έως 8:45 στο χώρο εκκίνησης του αγώνα στη τοποθεσία Θηλιά.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.

 

Pin It on Pinterest

Share This