Πληροφορίες αγώνα για τον Godzilla Xanthi Trail 14

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΜΗΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 14 χιλιόμετρα
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ξάνθη
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 09:45 π.μ.
ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Τοποθεσία Θηλιά
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος ηλικίας.
ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Πλήρες πακέτο: 20€ (Περιλαμβάνονται: Αριθμός συμμετοχής του αθλητή, Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο, Ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής, παροχή νερού, ισοτονικών ποτών και μικρογεύματα, Αθλητική Πετσέτα 70×120 εκ. από microfiber.)
Βασικό πακέτο: 15€ (Περιλαμβάνονται: Αριθμός συμμετοχής του αθλητή, Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο, Ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής, παροχή νερού, ισοτονικών ποτών και μικρογεύματα.)

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ο αγώνας θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Τα 12χλμ είναι μονοπάτια και τα υπόλοιπα 2χλμ δασικοί δρόμοι με θετική υψομετρική διαφορά 600μ. Η διαδρομή είναι εύκολη-μέτριας δυσκολίας.
Η διαδρομή σε μορφή αρχείου GPX

Περιγραφή διαδρομής
Με την εκκίνηση από την περιοχή Θηλιά, οι δρομείς κατευθύνονται βόρεια και αμέσως μετά δεξιά συνεχίζοντας σε χωματόδρομο (Δοκιμαστήριο). Στη συνέχεια ακολουθούν μονοπάτι για μισό περίπου χιλιόμετρο που οδηγεί στον χωματόδρομο της «Θηλιάς», ο οποίος διασχίζεται κάθετα και συνεχίζουν για 2,5 χιλιόμετρα σε δασωμένο μονοπάτι με την ονομασία «ορειβατικό» με υπέροχη θέα προς τη Σταυρούπολή και την οροσειρά της Ροδόπης. Στο τελείωμα του θα συναντήσουν την Ι.Μ. Παναγίας Καλαμούς όπου υπάρχει ο 1ος Σταθμός του αγώνα (4,7χλμ). Συνεχίζουν σε μικρής δυσκολίας μονοπάτι με δυτική πορεία. Στο 7χλμ θα συναντήσουν χωματόδρομο και τον 2ο Σταθμό. Αφού κινηθούνε για μισό χιλιόμετρο σε χωματόδρομο θα ξαναπεράσουν σε ανηφορικό μονοπάτι το οποίο εναλλάσσεται με μονοπατόδρομο έως το 11χλμ. Τέλος, ακολουθεί χωματόδρομος με κατηφορική πορεία έως τον τερματισμό.

Υψομετρικό διάγραμμα της διαδρομής
Υψομετρικό διάγραμμα της διαδρομής

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
-Στους πρώτους νικητές-τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
-Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές-τριες θα απονεμηθούν
μετάλλια.
-Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.
-Οι τρεις πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης των ανδρών και των γυναικών δεν θα συμμετέχουν στις απονομές των ηλικιακών κατηγοριών.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ηλικιακές κατηγορίες
Κατηγορία ανδρών    Κατηγορία Γυναικών
<=29 <=29
30-39 30-39
40-49 40-49
50-59 50+
60+  

 

ΠΕΡΙΣΥΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ
Εθελοντής της διοργάνωσης θα ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς, έτσι ώστε να υποστηρίζει αθλητές που εγκαταλείπουν. Όσοι δε χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά εγκαταλείπουν μπορούν να περιμένουν και στους σταθμούς τροφοδοσίας μέχρι αυτοκίνητο της διοργάνωσης να τους επιστρέψει στον τερματισμό.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί τροφοδοσίας στα σημεία 4,7χλμ., 7χλμ., 10χλμ και στον τερματισμό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων και σκουπιδιών στο περιβάλλον. Σε περίπτωση που αυτό πέσει στην αντίληψη των διοργανωτών, ο αθλητής ακυρώνεται άμεσα.
ΠΑΡΟΧΕΣ
4,7χλμ: Νερό
7χλμ: Νερό, Coca-Cola, Ισοτονικό ποτό, Μπανάνα, Αλμυρά κράκερ, Σοκολατάκι, Παστέλι
10χλμ: Νερό, Coca-Cola, Ισοτονικό ποτό, Μπανάνα, Αλμυρά κράκερ, Αλάτι, Σοκολατάκι
Τερματισμός: Νερό, Σάντουιτς, Καριόκα Παπαπαρασκευά, Επιδόρπιο από πρωτεΐνη αυγού Crème EGGPRO

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Η σήμανση της διαδρομής θα γίνει με ταμπελάκια, χρωματισμούς στο έδαφος-δέντρα και ταινίες σηματοδότησης. Σε καίρια σημεία της διαδρομής, και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 3 ώρες από την ώρα εκκίνησης.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΣΑΚΙΔΙΑ
Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Η μεταφορά σακιδίων υδροδοσίας ή σακιδίων πλάτης ή μέσης γενικότερα επιτρέπεται. Η χρήση μπατόν επιτρέπεται. Η εγκατάλειψη σακιδίου κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία κεντρικών σταθμών γίνεται με ευθύνη του αθλητή.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρία χρονομέτρησης. Οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.
Προσοχή: Ο χρόνος σας δε θα καταχωρηθεί και δε θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια προς τους αθλητές, από οποιονδήποτε. Εάν γίνει αντιληπτή τέτοια ενέργεια ο αθλητής στον οποίο προσφέρθηκε η βοήθεια ακυρώνεται αυτομάτως. Επιτρέπεται η συνοδεία των αθλητών από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς:
-το Σάββατο 18-05-2024 από τις 10:00 έως 16:00 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου.
-την Κυριακή 19-05-2024 από τις 07:30 έως 8:45 στο χώρο εκκίνησης του αγώνα στη τοποθεσία Θηλιά.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ
Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων.

 

Pin It on Pinterest

Share This