Ο 2ος Αγώνας Βουνού Godzilla Xanthi Trail πέρασε στην ιστορία αφήνοντας πίσω του πανέμορφα συναισθήματα και εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων! Εκατοντάδες λάτρεις του ορεινού τρεξίματος από διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό δεν δίστασαν να δηλώσουν συμμετοχή στον δεύτερο Αγώνα Βουνού Godzilla Xanthi Trail δείχνοντας εμπιστοσύνη στην διοργάνωση μετά την πετυχημένη περσινή, καθώς και στην πολυετή εμπειρία των Xanthi Runners!

Ο Αγώνας Βουνού ήταν ένα όνειρο το οποίο μετά από αρκετή δουλειά και κόπο πήρε σάρκα και οστά αναδεικνύοντας την ευρύτερη ορεινή περιοχή της Ξάνθης, το περαστικό δάσος της, τα πανέμορφα βουνά της, όπως το Αυγό, τα πλούσια σε βλάστηση μονοπάτια της, έτσι φέτος κατάφερε να καθιερωθεί στις καταξιωμένες trail διοργανώσεις την χώρας.

Οι ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή και των τριών αγώνων. Πέραν των αθλητών που στάθηκαν στην εκκίνηση, αξίζει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μετέβησαν στην περιοχή Θηλιά για να παρακολουθήσουν το νέο αυτό αθλητικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Ξάνθη οι οποίοι ενθάρρυναν με το ζεστό τους χειροκρότημα την προσπάθεια αθλητών αλλά και διοργανωτών.

Η πρώτη εκκίνηση των 30χλμ. δόθηκε από τον Δήμαρχο Ξάνθης κύριο Μανώλη Τσέπελη και μονομιάς οι δρομείς κατέκλυσαν τα μονοπάτια της ορεινής περιοχής της Ξάνθης δίνοντας παλμό, ζωντάνια, θετική ενέργεια από όπου κι αν πέρασαν χαρίζοντάς μας αξέχαστες αγωνιστικές στιγμές.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος του Godzilla Xanthi Trail 30km. +1.850 θετική υψομετρική τερμάτισαν συνολικά 134 δρομείς. Ο αθλητής που έκοψε πρώτος την κορδέλα του τερματισμού ήταν και πάλι ο Σουγιολτζόγλου Μιχάλης, αθλητής και προπονητής της Sougiol Team σε 3:23:47, δεύτερος ο ο Καλούδης Γιάννης σε 3:26:09 και τρίτος o Οσεπασβίλι Γιωργος σε 3:36:36.

Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη αναδείχθηκε η Γεράρδη Νικολέττα μέλος των Rodopi Runners ,Kasimis Training σε 3:55:05, δεύτερη η Κοκκιναριου Ειρήνη σε 4:13:37 της Iron team και τρίτη η Τυρμάκη Ελένη Kourkourikis training σε 4:41:48.

Στη διαδρομή του Godzilla Xanthi Trail 14km. +600 θετική υψομετρική συνολικά τερμάτισαν 240 αθλητές. Πρώτος στην κατηγορία ανδρών αναδείχθηκε ο Ανδρονικίδης Ελευθέριος  της Andronikidis team σε 1:08:26, δεύτερος ο Θεοδωράκης Γιάννης της JT Coaching σε 1:16:51, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Λαφτσίδης Νικόλαος της OSB Endurance σε 1:17:42.

Στην κατηγορία των γυναικών πρώτη γυναίκα ήρθε η Ποριαζόγλου Ευγενία του ΣΧΟ Καβάλας σε 1:35:10 , δεύτερη η Kirova Sevelina σε 1:39:19, ενώ τρίτη η Γέρου Ελένη Κατερίνα της Λύκοι Κεχαγίογλου σε 1:43:07.

Τέλος, στη διαδρομή του Godzilla Xanthi Trail 7km. +200 θετική υψομετρική τερμάτισαν 292 αθλητές. Πρώτος αναδείχθηκε ο Σιδερίδης Αβραάμ  σε 32:39, δεύτερος ο Τσιτσεκλής Πέτρος σε 32:58 ενώ τρίτος ο Θεοδωρίδης Θεόδωρος σε 35:33.

Στην κατηγορία γυναικών πρώτη τερμάτισε η Τσέγκου Στέλλα σε 37:11, δεύτερη η Τσιγγενοπούλου Δήμητρα σε 43:41 και τρίτη η Λαπόρδα Αλεξάνδρα σε 43:57.

Τις απονομές των νικητών και νικητριών των αγώνων έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Κουρτίδης Κωνσταντίνος και η κα Ψωμά Σοφία, Γενική Γραμματέας Δήμου Ξάνθης Ακολούθησαν οι βραβεύσεις όλων των ηλικιακών κατηγοριών του Godzilla Xanthi Trail.

Η μεγάλη επιτυχία του 2ου Αγώνα Βουνού Godzilla Xanthi Trail είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, πολλών ωρών συντήρησης και καθαρισμού των μονοπατιών αλλά ταυτοχρόνως και πολλών ωρών συντονισμού οργανωτικών θεμάτων. Το εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα μας επιτρέπει να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερα όνειρα για το μέλλον, να θέσουμε ακόμη μεγαλύτερους στόχους με υψηλότερα standards διορθώνοντας τα τυχόν λάθη που έγιναν. Η διοργάνωσή μας, είναι μια διοργάνωση η οποία σέβεται τη φύση και το περιβάλλον και σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαινε σε ενέργειες βλαπτικές προς αυτό, αντιθέτως φρόντισε όσο καλύτερα μπορούσε τα μονοπάτια των διαδρομών.

Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα είχαμε αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές μας, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, η ψυχή της διοργάνωσής μας, οι οποίοι υπήρχαν σε όλα τα σημεία των αγώνων ξεκινώντας από την εκκίνηση, τους σταθμούς ανεφοδιασμού, συνοδεύοντας τους τελευταίους αθλητές της κάθε διαδρομής, τα check points, το πάρκινγκ, τον τερματισμό, τη γραμματεία, οι οποίοι φρόντιζαν τους αθλητές και τους υποδέχονταν με το πλατύ τους χαμόγελο και δυνατό τους χειροκρότημα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ιατρό κο. Μιχαηλίδη Ευστάθιο για την εθελοντική συμμετοχή στην ιατρική κάλυψη των δρομέων συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους φορείς, στις εθελοντικές οργανώσεις και στους συλλόγους που βοήθησαν στην αίσια έκβαση της διοργάνωσης.

Ειδικότερα, ευχαριστούμε :

  • τον Δήμο Ξάνθης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Π.Ε. Ξάνθης.
  • Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης για την σημαντική συμβολή του στην ασφαλή διοργάνωση του αγώνα.
  • τους Υπαλλήλους του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης.
  • Τον ΕΟΣ Ξάνθης για την πολυετή συντήρηση των μονοπατιών της ορεινής περιοχής της Ξάνθης και την διάνοιξη νέων μονοπατιών, ώστε όλοι να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη φύση, προσφορά ανεκτίμητης αξίας.
  • Την Rout Family για την συμβολή στην συντήρηση των μονοπατιών
  • Τους εθελοντές φωτογράφους Ιρφάν Σιάνκο από το κατάστημα IR DATA Electronics οι οποίοι διέθεσαν τον εξοπλισμό και τις γνώσεις τους για τις φωτογραφικές ανάγκες του αγώνα καθώς και τον Κατραντζή Δημήτρη ο οποίος ανέλαβε το δύσκολο σημείο στην κορυφή του Αυγού.
  • Τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για την παροχή μασάζ αποκατάστασης.
  • Τον αθλητικό σύλλογο Λεύκιππο για την εθελοντική του προσφορά.

 

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά στην διοργάνωση και επιτυχία του 2ου Αγώνα Βουνού Godzilla Xanthi Trail:

Τον διακεκριμένο μας χορηγό COCOMAT

Τους χορηγούς επικοινωνίας:

Μελωδικός 105,7

Super 88 Radio

Xanthi Daily

Athletes we R

 

Τους χορηγούς

To Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

την Αυγοδιατροφική

Valsamis Catering

Caffeine Roastery Superfoods

Κάρβουνα Θράκης

Χαλβαδοποιείο Ελευθερίου

Ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά

ΔΕΔΔΗΕ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Το 916 mountain resort

To Everest active sports

To Lexmarkshop.gr

To Pilio Terra Escape Hotel

 

Σωματείο Κρεοπωλών Ξάνθης και ιδιαίτερα τους :

Xασάπης Ελληνική φάρμα

Κρεωπολεία Μπατζακίδη

Θώμογλου Αντώνης

Κώστογλου Παναγιώτης

Πυργελής Ιωάννης

Πλατής Βασίλης

Αφοι Μπαντάκ ΑΕ

Γαλέντζος Γιώργος

Καραχασάν Τζεμαλή ΙΚΕ

Χασάπης Δημήτρης Αλλαντικά

Αλλαντικά Σαρήμπογια

Κιουμουρτζής Γιώργος

 

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του αγώνα www.godzillaxanthitrail.gr. Τις προσεχείς μέρες θα ακολουθήσει και η δημοσίευση όλου του φωτογραφικού υλικού που συγκεντρώθηκε στην ίδια ιστοσελίδα.

Tα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners», η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Αγώνα Βουνού Godzilla Xanthi Trail δεσμεύονται για την καθιέρωση του αγώνα αυτού και θα εργάζονται συνεχώς για την βελτίωσή του. Συνεπώς, θα παρακαλούσαμε τους αθλητές και τους θεατές που συμμετείχαν σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός, να αποστείλουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας του αγώνα είτε στο e-mail του συλλόγου (xanthirunners@gmail.com) είτε στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας του αγώνα.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή στον 2ο Αγώνα Βουνού Godzilla Xanthi Trail, τον ενθουσιασμό, την ζωντάνια, την θετική σας ενέργεια, τον κόπο να ταξιδέψετε από όλη την Ελλάδα για να έρθετε στην Ξάνθη και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Godzilla Xanthi Trail No3

Ξάνθη, 29 Μαΐου 2023

Για το Δ.Σ. & την οργανωτική επιτροπή

Η Γ. Γραμματεία του Δ.Σ.